matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
WALEC
mila:
jak obliczyc r w walcu jesli mamy takie dane?: Pb = 2πrh = 48π V = πr2*h = 96π 2rh = 48 r
2
h = 96
17 gru 19:51
Dominik:
uklad dwoch rownan z dwoma niewiadomymi. chyba proste?
17 gru 19:55
dero2005:
⎧
rh = 24
⎩
r
2
h = 96
24
h =
r
24
r
2
*
= 96
r
r*24 = 96
96
r =
= 4
24
h = 6
17 gru 20:03