funkcja kwadratowa
schwer : prosta o równaniu y=a ma dokładnie jeden punkt wspólny z wykresem funkcji kwadratowej f(x)=
| | 1 | |
− |
| x2 +3x + 2. Jaką wartość ma a ? |
| | 4 | |
17 gru 19:51
schwer : ja wiem ,że muszę obliczyć delte (=11) wierzcholek p (=6) i q (=11) ale skąd te a mam wziąć
pomocy

17 gru 20:03
schwer : już wiem 11 =y a y =11 dziękuję za pomoc
17 gru 20:04
schwer :
17 gru 20:04
Eta:
y=a= q ⇒ a= 11
17 gru 20:05
schwer : dzięki
17 gru 20:06
schwer : jeszcze jedno zadanko : f(x) = x2 −4x + m nie ma pierwiastków gdy m jest równe ? ile ? NIE MAM
pojęcia jak t wyliczyć
17 gru 20:07
Eta:
Δ<0 ⇒ 16−4m <0 ⇒ m > 4
17 gru 20:10
schwer : dziękuję
17 gru 20:12