rozwiąż graficznie i algebraicznie układy równań.
magda: rozwiąż graficznie i algebraicznie układy równań. proszę o pomoc
a) 3x + y = 5
x − 2y = −3
b) x − 2y = 0
3x − y = 10
c) 12x − 2y = 5
x − 2 = 4 + 2y
d) 0,5x + 0,75y = 2
0,25y = 3 + x
17 gru 19:48
Megan: o ile dobrze policzyłam a) x=1, y=2 b) x=−4 y=−2 c)x=2 y=−2 d) x=−5,6 y=−4,4 a graficznie to na
osi zaznaczyć te punkty i już.
17 gru 20:01
dragon: graficznie to narysować proste i znaleźć punkt przecięcia
17 gru 20:03
Dominik: algebraicznie adekwatnie do tego przykladu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1183.html
a jesli chcesz rozwiazac uklad rownan
algebraicznie to 2 rownania musisz najpierw doprowadzic do postaci kierunkowej rownania
prostej (y = ax + b) i narysowac te proste. rozwiazania to punkty przeciecia danych prostych.
17 gru 20:06
magda: dziękuje
17 gru 20:42
Damian : −x+y−1=0
y=−x−3
16 maj 18:38
Damian : graficznie i algebraicznie
16 maj 18:53
Damian : proszę
16 maj 18:53
monia: proszę aby ktos pomogł mi rozwiązac graficznie i algebraicznie układ rownan
3x+y=5
x−2y=−3
24 maj 18:58
Mila: Monia załóż nowy wątek, to nieładnie wchodzić do czyjegoś ogródka.
24 maj 19:10