matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Fausta:
ROZWIĄŻ równanie z parametrem a (aϵR) (x−a)/x=(x+a)/(x+1).
17 gru 19:24
Fausta:
ponawiam
17 gru 19:32
Dominik:
x−a
x+a
=
x∊ℛ\{−1, 0}
x
x+1
(x−a)(x+1)=(x+a)x dalej chyba latwe
17 gru 20:11