nierówność
maciej:
Rozwiąż:
x(x2−2x+1)≤0
17 gru 19:11
Artur z miasta Neptuna:
I w czym problem
17 gru 19:12
ICSP: x(x−1)2 ≤ 0 ⇒ x ∊ (−∞ ; 0 > ∪ {1}
17 gru 19:12
maciej: nie wiem jaka ma być prawidłowa odp.
17 gru 19:12
maciej:
możecie mi przypomnieć jak to się rysowało graficznie
17 gru 19:13
maciej: x=0
x2−2x+1
x=1
17 gru 19:14
maciej: rysuje parabole ale ramiona są do góry i wychodzi zupełnie inny przeciał nie wiem co jest grane
17 gru 19:15
Patri:

x(x−1)
2 ≤ 0
x=0 pierwiastek pojedynczy
x=1 pierwiastek podwójny
na podwójnym wykres się odbija
Zaczynasz od prawej strony, lecisz do lewej.
zaczynasz nad osią, bo przy x z najwyższą potęgą będzie liczba dodatnia.
17 gru 19:18
Artur z miasta Neptuna:
Przeciez tutaj wykresem je jest parabola tylko wielomian 3 stopnia
17 gru 19:18
maciej: sorry masz rację dzięki za pomoc
17 gru 19:20