równania i nierówności
dziedzina: Mam wielką prośbę. Proszę o 50 równań kwadratowych i sześciennych. I o 50 nierówności
kwadratowych i sześciennych. Byłbym wdzięczny za pomoc. Nigdzie nie mogę takiej ilości
znaleźć.
17 gru 19:05
ania: 1) rozwiąż równianie:
1. x2+5x+6=0
2. 6x2−5x−4=0
3. −2x+12=6x2
4.5x2+2x+1=0
5. 6x2+x−1=0
6. 314x2+612x=0
7.x2+9x+21=0
8. 13x2+23x−2=0
9.x2+2√3x+3=0
10. −2x2+x−18=0
11. x2−3x+2=0
12. 5x2+7x−1=0
13. x2+2x+5=0
14. −3x2+6x−3=0
15. −x2+2√2x−1=0
16. x2+2x−8=0
17. 12x2+3x+4=0
18. 9x2−25=0
19. 8x2+5x=0
20. 2x2−5=0
17 gru 19:13
dziedzina: Wielkie dzięki

ale proszę o jeszcze więcej
17 gru 19:14
ania: 2) rozwiąż nierówność
1. 2x2+8x−10>0
2. −x2+3<0
3. −x2+2x−1<0
4. x2+x+4<0
5. x2−x−2<0
6. x2−5x<0
7. x2−16>0
8. 2x2+1<0
9. 7−x2>0
10. x2+4<4x
11. −4x2+9x<0
12. x2+5>0
13. x2+4x+4>0
14. −4x2+5x+9>0
15. x2−8x+16>0
16. 2x2+10x−12<0
17. 3x2+x+5>0
18. −2x2+8x+10<0
19. (3x−5)2−2x(5x−10)>50
20. (x+4)(x−1)<0
21. −2(x+1)(x−7)<0
22. −3(x−7)(x+1)
23. 12(x−1)(x+1)>0
24. −2(x+1)(x+12)>0
25. −x2−54x>0
17 gru 19:20
ania: Tylko tyle miałam.
17 gru 19:25
yo: 4x2+6x+2,25=0
20 mar 06:33