matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asfa
nieuk:
jak rozlozyc taki wielomian na czynniki? w(x)=x
3
−3x
2
−x+3
17 gru 18:54
ania:
x
2
(x−3)−1(x−3)
17 gru 18:57
magda:
w(x)=x
2
(x−3)−1(x−3) = (x
2
−1)(x−3) = (x−1)(x+1)(x−3)
17 gru 18:57
ania:
(x
2
−1)(x−3)
17 gru 18:58
nieuk:
dzieki
17 gru 18:58