matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Romb.
Monikaaa180:
Bok rombu ma długość 4cm, a jeden z jego kątów ma miarę 60 stopni. Oblicz pole i długości przekątnych tego rombu.
17 gru 18:53
dero2005:
√
3
P = a
2
*sinα = 4
2
*
= 8
√
3
2
f
2
1
= sin 30
o
=
a
2
f = 4
d*f
= P = 8
√
3
2
d = 4
√
3
17 gru 21:58