Oblicz pole powierzchni i objetosc szescianu, ktorego: przekatna ma długosc 8cm.
ona1: Oblicz pole powierzchni i objetosc szescianu, ktorego: przekatna ma długosc 8cm.
BARDZO PROSZE O POMOC
17 gru 18:52
dero2005: D − przekątna sześcianu = 8 cm
P
c = 2D
2 =
17 gru 19:01
ania: a√3=8 / : √3 wtedy usuwasz niewymierność i wychodzi a. i podstawiasz do wzoru
17 gru 19:02
ona1:
d = a pierwiastki z 3
d = 8 pierwiastki z 3
8 pierwiastki z 3 = a pierwiastki z 3 /: pierwiastek z 3
a = 8

?
17 gru 19:10
ona1: Dero2005 wzór na Pc = 6a2
17 gru 19:14
dero2005:
| | D√3 | |
Pc = 6*a2 = 6*( |
| )2 = 2D2 gdzie D − przekątna sześcianu |
| | 3 | |
17 gru 19:33
dero2005:
P
c = 2D
2 = 2*8
2 = 128 cm
2
| | D3√3 | | 83√3 | | 512 | |
V = |
| = |
| = |
| √3 cm3 |
| | 9 | | 9 | | 9 | |
17 gru 19:35
dero2005:

D = 8 cm
17 gru 19:38
REdiar: żle, Pc to nie 2d2
7 wrz 18:52
dero2005:
D = a
√3
| | D√3 | |
Pc = 6a2 = 6( |
| )2 = 2D2 |
| | 3 | |
gdzie D − przekątna sześcianu
7 wrz 19:49
Gosiek: Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość sześcianu,którego przękątna ma długość 3√3
17 gru 18:19
dero2005:
podstaw do wzoru z zeszłego roku o 19:35
17 gru 20:13
daras: dobre

delikwentce chciało się odkopać temat sprzed roku ale nic z niego nie zakumała
17 gru 20:24