matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąt α jest ostry i 4cosα=3sinα. Wówczas cosα= ? Pomóżcie
ania:
Kąt α jest ostry i 4cosα=3sinα. Wówczas cosα= ? Pomóżcie
17 gru 18:49
Buuu:
czyli sinα =
4
3
cosα cos
2
α + (
4
3
cos)
2
α = 1 ...
17 gru 18:51
ania:
sin
2
α=
16
25
17 gru 18:56