matematykaszkolna.pl
prawd Basiek: Statystyka Hej. emotka Mogłabym prosić Was o podanie tytułu jakiejś książki, z której można by zasięgnąć wiedzy dotyczącej rachunku prawdopodobieństwa? Najcudowniejsze byłyby zadanka z przykładami/rozwiązaniami. Dziękuję emotka.
17 gru 14:41
Artur_z_miasta_Neptuna: hmmm hmmm hmmm ale jak bardzo 'skomplikowana' ma być to książka
17 gru 14:42
Basiek: Mogę gdzieś wrzucić zadanka, które mam umieć zrobić? To nakreśli 'poziom', ja sama nie wiem do końca, jaka to część działu, tematyki.... niewielka. Tak sądzę.
17 gru 14:44
Basiek: http://ge.tt/6eq2ZiT/v/0 To jest ponoć wstęp do tematyki statystyki, tylko na matematyce. Sama statystyka jest w drugim semestrze.
17 gru 14:48
Artur_z_miasta_Neptuna: hmmm ... to na pewno nie ta książka która chciałem Ciebie uraczyć ... bo byś mnie tylko tą cegłą po głowie zaczęła walić emotka poszperam ... popytam ... dam odpowiedź
17 gru 14:50
ZKS: Ja teraz się z tym męczę na matematyce a książek niestety nie posiadam do tego czegoś.
17 gru 14:51
Basiek: To jest temat tylko na połowę zajęć, więc pewnie nie chodziło o to 'dzieło', które już jestem sobie w stanie wyobrazić− niestety. Aczkolwiek dziękuję.
17 gru 14:52
Basiek: ZKS− ew. jakieś tam początki są w książce (książeczce) Rachunek prawdopodobieństwa z Wyd. Opracowań Matematycznych. Ale sądzę, że to nie ten poziom, którego Ty szukasz.
17 gru 14:57
ZKS: Nawet nie szukam do tego książki. Mniej więcej rozumiem te zmienne losowe i nie chce jakoś bardziej zagłębiać się w tym dziale i to mi wystarczy. emotka
17 gru 15:02
Basiek: Szczęściarz... Ja myślę, że mniej− więcej zrozumiem; za jakiś czas. Najlepiej do czwartku. I macierze też. Też najlepiej do czwartku.
17 gru 15:05
ZKS: Heh no trochę miałem szczęście że trochę to zrozumiałem. A w czwartek pewnie kolokwium?
17 gru 15:10
Basiek: Nie, miałam ostatnio. Po prostu− jak nie zrobię teraz prawdop. i macierzy, to będę mieć 'lekkie' zaległości.
17 gru 15:15