matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
faf
nieuk:
3
3
jak cos takiego w(x)=9−12x
2
+4x
4
doprowadzic do 4(x−
√
)
2
(x+
√
)
2
?
2
2
17 gru 12:29
+-:
9−12x
2
+4x
4
=(2x
2
−3)
2
=..... a ogólnie w takim wypadku to rozwiązać proste równanie dwukwadratowe
17 gru 13:18