matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówności
pipi:
mógłby mi ktoś pomóc ?
lnx+ln(2x) − ln(3x)=1
17 gru 12:18
camus:
zał. x>0 ln x + ln 2x − ln 3x = 1 ln (x*2x) − ln 3x = 1
2x
2
ln (
) = 1
3x
ln
2
3
x = 1 = ln e
2
3
x = e x =
3
2
e
17 gru 12:29
pipi:
DZIĘKI
17 gru 12:42