zad
Maria: pomoże ktośśś >> 2 * 32x < 3 * 4x
16 gru 21:46
kj: x< 1/2
16 gru 21:56
Maria: ale jak do tego dojść? ;>
16 gru 22:01
kj: 4x={22}x=22x
2 * 32x < 3 * 22x
16 gru 22:05
mala2:
2*32x < 3*22x −−−−−|:2
32x < 3*22x−1 |:3
32x−1 < 22x−1
16 gru 22:06
Mila:
Po kolei:
2*3
2x<3*4
x /:3
2*3
2x−1<2
2x /:2
3
2x−1<2
2x−1 /:2
2x−1
2x−1<0
16 gru 22:09
Maria: kompletnie nie widze jak z tego ma wyjść x< 1/2
16 gru 22:11
mala2: 3o , czy (3/2)o
16 gru 22:12
mala2: Maria, w rozwiązaniu Mila masz wszystko krok po kroku.
16 gru 22:13
Maria: MILA DZIĘKUJE
16 gru 22:17
Mila: | | 3 | |
Oczywiście ( |
| )0. Dziękuję Mala2. |
| | 2 | |
16 gru 22:22
Maria: a czy moge jeszcze prosić o pomoc w wyznaczeniu dziedziny ?
f(x)=1 / ex2−3x+2 −1
16 gru 22:25
Mila: ex2−3x+2 −1≠0⇔
ex2−3x+2 ≠1⇔
ex2−3x+2 ≠e0⇔
x2−3x+2≠0
dokończysz?
16 gru 22:30
Maria: takkk dziękuje bardzo
16 gru 22:38
Mila:
16 gru 22:45