matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
KaLos:
Prosta k rownolegla do prostej p: 5x−y+2=0 i przechodzaca przez punkt P=(1, −2) ma rownanie:
16 gru 20:28
Patronus:
p: y = 5x+2 k: y = ax+b k∥p ⇔ a=5 k: y = 5x+b P∊k ⇔ −2 = 5 + b b = −7 k: y = 5x−7
16 gru 20:40