Zadania ze studiów
Damian: 1) Niech R jest relacją określoną w zbiorze X = {2, 4, 8, 3, 6, 10,12, 15, 20}
i niech xRy <−> y−x jest podzielne przez 4
Wyznaczyć klasy równoważności tej relacji.
2) Rozwiąż równanie różnicowe (rekurencyjne)
a) y(n+2) + 3y(n+1)− 4y(n) = n+1
b) y(n+2) − 4y(n+1) + 4y(n) = 4 * 3n
c) y(n+2) +9y(n) = cosπ*n
29 maj 20:01
Basia:
Ad.1
[2] = {2,6,10}
[3] = {3,15}
[4] = {4,8,12,20}
29 maj 23:02
Damian: Hmmm sie tak zastanawiam Basiu... co znaczy
[2]
[3]
[4] bo zbiory rozumiem... tylko nie wiem co znaczą nawiasy kwadratowe...
30 maj 00:57
30 maj 10:57
30 maj 11:32