matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż to równanie
xyz:
|x+2|+2|x+3|=8
16 gru 20:18
krystek:
ustalasz przedziały : m zerowe to x=−2 i x=−3 stąd 1)x∊(−
∞
,−3) rozpisujesz 2)x∊<−3,−2) 3)x∊<−2,
∞
)
16 gru 20:21