matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
przemo:
√
7+4
√
3
−
√
4−2
√
3
16 gru 20:02
Eta:
(2+
√
3
)
2
= 7+4
√
3
i (1−
√
3
)
2
= 4−2p[3}
√
a
2
=|a| ...= |2+
√
3
| −|1−
√
3
|= 2+
√
3
−(−1+
√
3
)= ........... = 3
16 gru 23:29