matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Maciej:
Liczby naturalne n których reszta z dzielenia przez 9 jest równa 4 tworzy ciąg określony wzorem
porpawna odp to a
n
=9n+4
16 gru 19:27
Piotr:
13,22,31... a
n
= 13 + (n−1)*9 = 13 + 9n − 9 = 9n + 4
16 gru 19:30