matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
gr
teczka:
Oblicz granice:
sin2x
lim
x
→0
tg4x
16 gru 19:24
Eta:
sin2x
sin2x*cos4x
sin2x*cos4x
f(x)=
=
=
=
sin4x
cos4x
sin4x
2sin2x*cos2x
cos4x
=
2cos2x
x→0 limf(x)= −2
16 gru 22:03