matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania wielomianowe...
wilkuu:
pomóże mi ktoś rozwiązać 3 równania wielomianowe? zrobiłem kilka, ale mam kłopot z trzema przykładami, może mi ktoś pomóc? a) x3+5x2−x−30=0 b)8x3−12x2−20x+30=0 c)5x3+2x2−15x−6=0
16 gru 19:21