pomocy ;<
Netka: Cząsteczka a wpada w magnetyczne pole o indukcji c=0,02 T prostopadle do kierunku
wektora indukcji c i zatacza krąg o promieniu r=0,2 m. Oblicz energię cząstki (w keV i J).
Nie wiem jak się za to zabrać, pomocy :3
16 gru 19:06
Netka: hmmmm? ;>
16 gru 19:16
Marcin: może to jakoś pod wzory endukcji elektronowej dać , jakoś
16 gru 19:23
matx: nie wprowadzajcie w błąd!
16 gru 19:26
Netka: ajjjj
16 gru 19:33
Netka: pomocy!
16 gru 19:43
Netka: .
16 gru 20:03
aniabb: z sił wylicz prędkość i wstaw do energii
16 gru 20:13
aniabb: indukcja ma symbol B a nie c
| | mv2 | | m(Bqr)2 | | (Bqr)2 | |
E= |
| = |
| = |
| |
| | 2 | | 2m2 | | 2m | |
cząstka α to jadro He
m=4m
p q=2e
16 gru 20:17
Netka: czastka alfa tam było
16 gru 20:28
Netka: dzieki
16 gru 20:28
bolec: kurwa
27 cze 19:20