Może mi ktoś udzielić małej pomocy?
Julka: Mam takie pytanie do zadania: dany jest trójkąt równoboczny o obwodzie 48
√3 oblicz pole.
wzór to P=a
2√3/4
i muszę jakoś wyliczyć a (obwód= 3*a )
czyli a = 16
√3 

?
16 gru 18:55
Saizou : 192
√3=a
2√3
a
2=192
a=8
√3
16 gru 18:58
Piotr:
tak.
16 gru 18:58
Piotr:
czesc
Saizou 
przeczytaj jeszcze raz tresc zadania
16 gru 18:59
Julka: czyli za pole mogę podstawić obwód tak?
16 gru 18:59
Piotr:
że co
16 gru 19:00
Saizou : witam
Piotra
tak to jest ja się za dużo pół liczy

oczywiście miało być
3a=48
√3
a=16
√3
16 gru 19:01
Julka: Dziękuję za pomoc
16 gru 19:02