granica
inna: kto pomoże..
16 gru 18:32
inna: up..
16 gru 21:00
Artur_z_miasta_Neptuna:
skorzystaj z przekztałceń:
aby pozbyć się symbolu nieoznaczonego
16 gru 21:01
inna: nie da się tak tego przekształcić
16 gru 21:07
inna: up..
16 gru 21:13
Aga1.: | √x−8 | | 1 | | √x2−82 | | 3√x2+43√x+16 | |
| =(√x−8)* |
| = |
| * |
| |
| 3√x−4 | | 3√3−4 | | √x+8 | | x−64 | |
Skróć i za x podstaw 64.
16 gru 21:15
inna: tu się da coś skrócić wogóle?
16 gru 21:22
Aga1.: √x2−82=x−64 (pierwszy licznik z drugim mianownikiem)
16 gru 21:26
16 gru 21:27
Aga1.: Napisałam Ci wcześniej, za każdego x podstaw 64 i walcz.
16 gru 21:29
16 gru 21:31
inna: 3√642 − jak z tego obliczyć to?
16 gru 21:32
inna: a już wiem to jest 16
16 gru 21:33
inna: noi wynik wyszedł 3

super

dziękuje
16 gru 21:33
inna: a jak takie coś obliczyć
16 gru 21:36