matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Martaa:
Miejsca zerowe funkcji f(x)= 2x
2
+bx+c są liczby 3 i −1 . Wyznacz b,c?
16 gru 18:19
ICSP:
podstawa − wstaw do postaci iloczynowej i wymnóż rozszerzenie − wzory Viete'a
16 gru 18:21
krystek:
f(3)=0 i f(−1)=0
16 gru 18:21