?
Patryk:
D 1+tgx≠0
tgx≠−1
1−cos8x=0
cos8x=1 8x=t
cost=1
t=2πk
co jest źle ?
16 gru 18:16
Patryk: ?
16 gru 18:22
Eta:
| | π | | π | | π | |
cos8x=1 ⇒ 8x= |
| +k*π ⇒ x= |
| +k* |
| , k€C |
| | 4 | | 32 | | 8 | |
16 gru 18:23
krystek: a jeszcze gdzie jest określony tgx x≠...
16 gru 18:24
PW: | | kπ | |
Niektóre "pierwiastki" postaci |
| nie należą do dziedziny. |
| | 4 | |
16 gru 18:26
16 gru 18:36
Eta:
Ojjj sory

nie wiem czemu zobaczyłam tg8x
16 gru 18:40
Patryk:
| | πk | |
Niektóre "pierwiastki" postaci |
| |
| | 4 | |
nie należą do dziedziny.
czyli co trzeba zrobić ?
16 gru 18:42
PW: Wyłowić tych skurczybyków rozwiązując równanie
| | πk1 | | π | |
|
| = − |
| +k2π, k1,k2∊C |
| | 4 | | 4 | |
16 gru 18:48