granice
GINA: granice met. L'hospitala
e2x−1 / sin3x
16 gru 17:10
Trivial:
e2π+1
16 gru 17:17
GINA: super tylko mozesz pokolei napisać działania? wynik mi nic nie mowi
16 gru 17:23
16 gru 17:27
GINA: | e2x | |
| x daz do 0 wic tryeba yastosowa regu L hospitala |
| sin3x | |
jak licyzam to na dole wzszlo 3 a na gorze chzba 2 ale nie jestem pewna.....
sorry ale cos klawiatura mi oszalala. wszystko jest iaczej
16 gru 17:57
Trivial:
| | e2*x | | x | | 1 | |
limx→0 |
| = e2 limx→0 |
| = (H) = e2 limx→0 |
| |
| | sin(3x) | | sin(3x) | | 3cos(3x) | |
16 gru 18:08
GINA: sin3x mogę chyba zapisać jako sin3x
16 gru 18:11
Trivial: A jeśli to na górze miało być e2x, wtedy nie mamy symbolu nieoznaczonego i można od razu
napisać wynik (±∞)
16 gru 18:13
GINA: dobra juz nie ważne. nie bede się wkurzać przy zapisaniu tego poprawnie
dzięki za pomoc
16 gru 18:13
GINA: a pochodna z e2x to jest e2 *2? prawda?
16 gru 18:15
diks:
e
2x *2
16 gru 18:30
Trivial:
| | e2x | | 1 | |
(e2x)' = 2e2x, ale limx→0 |
| = [ |
| ] = ±∞ |
| | sin(3x) | | 0 | |
| | 0 | | ∞ | |
Nie mamy warunków do użycia reguły H (musi być albo [ |
| ] albo [ |
| ]) |
| | 0 | | ∞ | |
16 gru 19:14