Dowolna styczna do krzywej
wystraszona: Błagam o rozwiąznie tego zadania ponieważ siedze juz bite 3 godziny i nic mi nie wychodzi a to
na jutro.... Pokaż, że dowolna styczna do krzywej y=1/2 √x−4x2 przecina się z osią odciętych
w punkcie równo
oddalonym od punktu styczności i początku układu.
16 gru 17:10
Tad:
| | 1 | | √x | |
y= |
| −4x2 ... czy y= |
| −4x2 |
| | 2√x | | 2 | |
16 gru 17:16
wystraszona: y=U{√2{2}} − 4x2
16 gru 17:27
wystraszona: sorry to drugie pierwiastek z x przez 2
16 gru 17:28