Proszę o pomoc
nie rozumiem: wyznacz równanie odcinkowe prostej:
nie rozumiem: a) y= 2x + 6
16 gru 16:51
Tad:
a jaką postać ma równanie odcinkowe? −

Poprostu przekształć ...
16 gru 16:53
nie rozumiem: x/a + y/b = 1
mógłbyś mi to wyliczyć ?
16 gru 17:00
Tad:
Twoja funkacja to .... −2x+y=6 ... podziel obie strony przez 6
16 gru 17:19
nie rozumiem: dokładnie na tym etapie stanąłem. nie wiem jak dokładnie powinno wyglądać podzielone −2x przez
6
16 gru 17:57
nie rozumiem: wyszlo mi − x/3 + y/6 = 1
nie wiem czy dobrze.
16 gru 18:03