matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania. Proszę wykonać proporcją!!!:) Wynik: x=-8
[A]^os:
4+x
2
2x−1
=
x
2
29 maj 16:32
Julia:
pomagam !
29 maj 16:45
Julia:
2(4+x
2
)=x(2x−1) 8+2x
2
=2x
2
−x 8=−x x=−8
29 maj 16:46