matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
teczka:
Oblicz granice:
sin3x
lim x→0
5x
16 gru 16:07
Vizer:
sin3x
= ...
3x *
5
3
16 gru 16:10
teczka:
nie rozumiem ..
16 gru 16:16
Vizer:
sin(ax)
lim
x−>0
= 1
ax
16 gru 16:18
diks:
ja bym to zrobił tak..
sin3x
sin3x
*3x
3x
3
lim
x→0
=
=
5x
5x
5
16 gru 16:47