matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sgshg
nieuk:
−5n−2
3−5n
−
jak to obliczyc?
2
2
16 gru 16:03
PW:
Na przykład "rozbijając na ułamki"
−5n
2
3
5n
−5n
2
3
5n
−
− (
−
) =
−
−
+
=
2
2
2
2
2
2
2
2
2
3
5
= −
−
= −
2
2
2
16 gru 16:54