prosze o rozwiazanie
Sylwia;*: PROSZE O POMOC! KOMPLETNIE NIE WIEM JAK SIE ZA TO ZABRAC

zad. 27
Z napełnionego ciecza naczynia o pojemnosci 102dm3 wyplywa w pierwszej minucie 5dm3 cieczy,
a w kazdej nastepnej o 0,25dm3 mniej niz w poprzedniej. Po ilu minutch naczynie bedzie
oproznione do polowy?
zad. 28
Dane sa wierzcholki trojkata A=(2,−1) B=(4,2 ) C=(5,1). Wyznacz: a) pole trojkata ABC
b) rownanie prostej zawierajacej wysokosc trojkata poprowadzona z wierzcholka A.
zad.29
Dany jest wielomian W(x)= x4−mx3+nx2−8.
Wartosc tego wielomianu dla x=2 jest taka sama jak dla x=−2. NAtomiast W(3)=82. Wyznacz
wartosci liczb m i n oraz rozwiaz nierownosc W(x)> x4+2