funkcje
kokos: Wieszchołek paraboli y=x2 + 4x leży na prostej danej równaniem :
A)f(x)=(x−5)2
B)f(x)=(5−x)2
C)f(x)=x2 − 5
D)f(x)=5 − x2
16 gru 13:33
Ajtek:
Sprawdź treść zadania.
16 gru 13:36
olga: 1) To nie są równania prostych
2) Pisze się wieRZchołek !
16 gru 13:38
kokos: Wierzchołek paraboli y=x2 + 4x leży na prostej danej równaniem :
A) y=(x−5)2
B) y=(5−x)2
C) y=x2 − 5
D) y=5 − x2
16 gru 13:40
Ajtek:
Ządna z tych odpowiedzi nie jest poprawna! Skąd to zadanie przepisujesz?
16 gru 13:41
Piotr:
nadal zła treść zadania.
16 gru 13:41
kokos: zadania otrzymalem od kolezanki z klasy ale teraz juz wiem w czym blad... zle przepisala wiec
ponawiam

Wierzchołek paraboli y=x2 + 4x leży na prostej danej równaniem :
A) y= −x
B) y= x
C) y= 2x
D) y=4x
16 gru 13:44
olga: Drogi kokosie w żadnej z Twoich odpowiedzi A, B, C, D nie mamy do czynienia z równaniem
prostej
16 gru 13:45
olga: teraz jest okej
16 gru 13:45
olga: y= x
2+4x
Δ = b
2 − 4ac = 4
2 − 4*1*0 = 16
16 gru 13:46
Ajtek:
Wylicz współrzędne wierzchołka. Następnie sprawdź która prosta przechodzi przez ten punkt.
16 gru 13:46
olga: więc ewidentnie odp. C
16 gru 13:46