granice ciagu
alice: Proszę o pomoc
16 gru 12:53
ICSP: = 1
16 gru 12:57
Ajtek:
Pomijam granicę:
| n+6√n+9 | | n(1+6/√n+9/n) | |
| = |
| =1 |
| (n+1) | | n(1+1/n) | |
16 gru 12:58
ICSP: Ajtku ten twój sposób troszkę taki na około
16 gru 12:59
Ajtek:
ICSP na oko widać tą granicę, chciałem pokazać skąd to się bierze
16 gru 13:02
16 gru 13:03
Ajtek:
Ale mi teraz dałeś

strzelam, że 2

.
16 gru 13:04
ICSP: nie
16 gru 13:05
Ajtek:
2
100 miało być

.
16 gru 13:05
ICSP: szybko rozpisałeś to z dwumianu Newtona
16 gru 13:07
Ajtek:
W pamięci to zrobiłem. Pewne rzeczy widać jak jest wprawa.
16 gru 13:08
Ajtek:
NIe pamiętam tego sposobu, żeby się nie bawić ze wzorami.
16 gru 13:08