matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdź współczynniki m i n wielomianu
Loki:
znajdź współczynniki m i n wielomianu W(x)=x
3
+mx
2
+nx+12 wiedząc że jest on podzielny przez x
2
−x−12.
16 gru 12:06
krystek:
rozłóż na czynnik , policz x
1
i x
2
wtedy W(x
1
)=0 i W(x
2
)=0
16 gru 12:11