matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz podstawe logarytmu
jula:
mam takie pytanko loga 625=−4 to podstawa tego logarytmu wynosic bedzie 1/5 czy 5 ?
16 gru 11:35
Ajtek:
Odpowiedz sobie na pytanie sama:
1
5
−4
=... (
)
−4
=...
5
Definicja logarytmu: log
a
b=c ⇔ a
c
=b
16 gru 11:37