Prosze o pomoc to bardzo wazne
Kasia: F(X)= x+4 dla x<−2
4 dla −2≤x≤1
−2x+6 dla x>1
Naszkicuj wykres funkcji
Podaj mniejsce zerowe funkcji
podaj naimniejsza i najwieksza wartość funkcji jesli jest
16 gru 11:10
123: Jak nie wiesz z glowy jak narysowac to zrob tabelke dla trzech przedziałów:
I. x<−2 i wtedy Y=x+4
II. −2≤x≤1 i wtedy Y=4
III. x>1 i wtedy Y=−2x + 6
16 gru 11:26
Kasia: czyli robie trzy tabelki

?
16 gru 11:35
123: Jak nie widzisz z głowy jak narysowac to robisz sobie 3 pomocnicze tabelki i poźniej rysujesz 3
kawalki funkcji
16 gru 11:50
Kasia: dziekuje
16 gru 11:57