matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarytm
marek:
Oblicz 4
3 − log2
3
(podstawa logarytmu to 2, a liczba logarytmowana 3) Wyszło mi 64/9 i nie wiem czy to poprawny wynik.
16 gru 11:09
Piotr:
16 gru 11:11
Mila:
1
64
4
3
*2
−2log
2
3
=64*2
log
2
3
−2
=64*3
−2
=64*
=
9
9
16 gru 11:40