zadania z LO
Jola: Proszę o pomoc w rozwiązaniu:
Zadanie 1:Wyznacz wyrazy a3, a5, a n+1 mając dany wzór ogólny: an=(n−3)/(n−1)
Zadanie 2. Ile wyrazów ciągu an=an2−3n jest mniejszych od −5
Zadanie 3. Wyznacz x, jeśli liczby x, x+3, 16 są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego
Zadanie 5. Liczby x+1, x, 6 są długościami boków trójkąta równoramiennego. Oblicz x
Zadanie 6. Podaj przykład równania prostej do której nalezy punkt A(1,6)
Zadanie 7. Zapisz równanie prostej y= −x + 4 w postaci ogólnej i sprawdź czy punkt o
współrzędnych A(−1,1) nalezy do danej prostej
Zadanie 8. Wyznacz równanie prostej przechodzącej przez punkty A (−4, − 2) oraz B ( −5, 3)
16 gru 09:01
Aga1.: 1)
Gdy masz obliczyć a
3, wszędzie zamiast n wpisujesz 3 i liczysz
dokończ i policz podobnie a
5.
Licz , to Ci pomogę, ale pracy za Ciebie nie odrobię.
16 gru 10:02