ROZWIAZ ROWNANIA I NIEROWNOSCI
GAAAPAAA: ROZWIAZ ROWNANIA I NIEROWNOSCI
prosze pomozcie − nie umiem matmy− to moja zmora − w was cala nadzieja
29 maj 10:12
paziówna: zał. x≠2 ⋀ x≠5
(x+4)(x−5) = (x−2)(3−x)
x
2 − x − 20 = −x
2 + 5x − 6
2x
2 − 6x − 14 = 0
x
2 − 3x − 7 = 0
Δ = 9 + 28 = 37
| | 3 − √37 | | 3 + √37 | |
x1 = |
| ∨ x2 = |
| |
| | 2 | | 2 | |
29 maj 10:44
ertert: (x+4)(x−5)=(3−x)(x−5)
x
2− 5x+ 4x −20 = 3x −15 −x
2 +5x
x
2 −x −20 =8x −15 −x
2
2x
2 −9 x −5 =0
Δ =81 +40 =121 ,
√Δ =11
29 maj 10:56
ertert: (x+4)(x−5)=(3−x)(x−5)
x2− 5x+ 4x −20 = 3x −15 −x2 +5x
x2 −x −20 =8x −15 −x2
2x2 −9 x −5 =0
Δ =81 +40 =121 , √Δ =11
9 +11 x1 =
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− 4
29 maj 10:57
ertert: (x+4)(x−5)=(3−x)(x−2) (1)
x2− 5x+ 4x −20 = 3x −6 −x2 +2x
x2 −x −20 =5x −6 −x2
2x2 −6 x −14 =0
Δ =36+ 112 =148 , √Δ =
√148 =
√4 x37 = 2
√37
| | 6+2√37 | | (3+√37) | | 3+√37 | |
x1 = |
| = 2 |
| = |
|
|
| | 4 | | 4 | | 2 | |
| | 6− 2√37 | | (3− √37) | | 3−√37 | |
x2= |
| = 2 |
| = |
|
|
| | 4 | | 4 | | 2 | |
inny zapis:
| | 6+2√37 | | 2(3+√37) | | 3+√37 | |
x1 = |
| = |
| = |
|
|
| | 4 | | 4 | | 2 | |
| | 6− 2√37 | | 2(3−√37) | | 3−√37 | |
x2 = |
| = |
| = |
|
|
| | 4 | | 4 | | 2 | |
29 maj 11:57
ertert:

paziówna ok,
rozwiąż zadanie paziowna : w równoległoscianie dane są pola przekrojów przekątnych
równoległościanu P i Q, kąt α zawarty między tymi przekrojami oraz długośc ich wspólnej
krawędzi a Wyznacz objętość równoległościanu V.
29 maj 13:16
ertert:

w równoległoscianie dane są pola przekrojów przekątnych
równoległościanu P i Q, kąt α zawarty między tymi przekrojami oraz długośc ich wspólnej
krawędzi a Wyznacz objętość równoległościanu V.
29 maj 13:38