matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc granice jednostronne funkcji w pod pkt
granica ? :
1
lim
, x0= 0 , jak obliczyc ?
4−2
1
/
x
16 gru 00:10
granica ? :
?
16 gru 01:07
Vizer:
1
1
lim
x−>0
−
=
4 − 2
1/x
4
bo :
1
−> −
∞
x
2
1
x
−> 0
1
lim
x−>0
+
= 0
4 − 2
1/x
bo :
1
−> +
∞
x
2
1
x
−> +
∞
4 − 2
1
x
−> −
∞
16 gru 01:20