funkcja -łatwe zadanie
brrr: naszkicuj wykres i podaj własności funkcji:
a) f(x) = 2/x
b) f(x) = 4/x−2
15 gru 23:34
15 gru 23:35
krystek: | | 4 | | 4 | |
b) kreslisz y= |
| i przesuwasz w prawoo dwa jesli to jest y= |
| |
| | x | | x−2 | |
| | 4 | |
a jesli y= |
| − 2 to w dół o 2 jednostki |
| | x | |
15 gru 23:38
brrr: czy już wszyscy śpią?
mógłbyś narysować wykres Krystek? − proszę ; ostatnie zadanie
15 gru 23:54
brrr: idę spać . Dobrej nocy wszystkim życzę
15 gru 23:56
Dziabong: Ale czego tutaj nie rozumiesz? Rysujesz sobie tabeleczkę X i Y, podstawiasz parę wartości,
rysujesz wykres tak jak podał Krystek w linku, i przesuwasz te punkty w prawo
15 gru 23:56
Dziabong: Aha, i pamiętaj o asymptocie
15 gru 23:57
brrr: dziękuję
16 gru 00:06
Krzysiek : Dobranoc. Jak jutro bedziesz prosic o pomoc Krystek to pamietaj aby pisac moglabys pomoc a
nie moglbys pomoc .
16 gru 00:08