wilframalpha
isia : czy ktoś dobrze orientuje się w programie wolfarmalpha ?
15 gru 22:11
Artur z miasta Neptuna:
Zalezy czego poszukujesz w tym programie
15 gru 22:44
Eta:
Może ...sympatii?
15 gru 23:05
16 gru 10:58
Artur_z_miasta_Neptuna:
wystarczy trochę ruszyć głową −>
dziedzinę określasz ze wzoru −−− D
f = R
ZW = R co wynika z tego że f(x) = funkcja okresowa*funkcja paraboliczna
no i jakie jeszcze własności chcesz
16 gru 11:00
isia : x0
16 gru 11:01
isia : ekstrema
monotoniczność
znaki funkcji
symetrie
i parzystość
16 gru 11:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
czyli masz dokładnie zadanie:
zbadaj przebieg zmienność funkcji f(x)
kurde .... kobieto .... masz podaną 'procedurę' co po kolei robić ... więc to rób, a nie
idziesz na łatwiznę robiąc to w wolframie ... na kole/ezaminie też podasz same przedziały
monotoniczności bez żadnych obliczeń

a co do samego pytania −−− w czystej (wersja off−line, instalowana) wersji była taka możliwość
... w wersji on−line nie mogę tego znaleźć
16 gru 11:05
isia : ale jak mam podać X0 skoro one idą aż do nie skończoności jak to zapisać
16 gru 11:08
isia : mogę to określić tylko dla jakiegos przedziału np. od −6 do 6 czy muszę dla całości ?
16 gru 11:32