Mógłby ktoś wytłumaczyć jak to zrobić?
Justyna: ∫ dx/ 1+√x
15 gru 22:09
Fizol_KUL: ∫1+√x−sin−X/∫dx−cosx * [−acrtgx]
15 gru 22:44
Artur_z_miasta_Neptuna:
KUL ... co Ty piszesz
15 gru 22:45
Fizol_KUL: Przepraszam za wprowadzenie w bład .
15 gru 22:49
Vizer: | | 1 | |
Podstawiasz za √x = t i sztucznie wprowadzasz |
| by wyszło podstawienie. |
| | 2√x | |
15 gru 22:51
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | dx | | 2√x | | dx | |
∫ |
| = ∫ |
| dx = // t = 1+ √x ; dt = |
| // = |
| | 1+√x | | 2√x(1+√x | | 2√x | |
| | 2(t−1) | | dt | |
= ∫ |
| dt = 2∫dt − 2∫ |
| = .... |
| | t | | t | |
15 gru 22:54
Justyna: Dzięki wielkie
15 gru 22:58