matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg
Roberto:
n−7
Sprawdzi mi ktoś
Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym a
n
=(−2)
n
*
Oblicz pierwszy i
2
siódmy wyraz tego ciągu.
1−7
a
1
=(−2)
1
*
=−2 * (−3)=6
2
7−7
a
7
=(−2)
7
*
=0
2
15 gru 20:41
Artur_z_miasta_Neptuna:
a
1
dobrze a
7
dobrze
15 gru 20:42
Piotr:
15 gru 20:43
Roberto:
DZIĘKUJE
15 gru 20:44