trygonometria
lui: | | 4 | |
Kąt α jest taki, że cosα+sinα= |
| . Oblicz wartość wyrażenia Icosα − sinαI. |
| | 3 | |
Z góry dziękuję za pomoc
15 gru 20:28
ICSP: |cosα − sinα| = √1 − sin2α
oraz :
(cosα + sinα)2 = 1 + sin2α
z drugiego równania wylicz sin2α później wstaw go do pierwszego równania i wyjdzie.
15 gru 20:29
15 gru 20:29
Maslanek: |cosx−sinx|=
√(cosx−sinx)2
Powinno pomóc chyba
15 gru 20:30
ICSP: Eta nam popsuła zabawę
15 gru 20:32
Eta:
15 gru 20:33
lui: Dziękuję bardzo, nie znam tej strony jeszcze na tyle żeby nie zadawać rozwiązywanych już kiedyś
zadań.
Jeszcze raz dzięki
15 gru 21:16