matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całeczka
blondyneczka:
∫x
3
*
√
1+x
2
dx
15 gru 20:12
Artur_z_miasta_Neptuna:
x
3
= x
2
*x podstawienie t = 1+x
2
−> x
2
= t−1
dt
dt = 2x dx −>
= xdx
2
i do dzieła
15 gru 20:14