matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi liczbowe
ola:
Ktore wyrazy ciagu (b
n
) o wyrazie ogolnym b
n
=
n
n+3
,gdzie n nalezy do N+, naleza do przedzialu <
1
2
,
3
4
)?
15 gru 18:50
Godzio:
1
3
≤ b
n
<
i n ∊ N
+
2
4
15 gru 18:52
Artur_z_miasta_Neptuna:
n
n+3 − 3
3
ponadto ... b
n
=
=
= 1 −
n+3
n+3
n+3
15 gru 18:53