matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
dominika:
Jeśli x= y+7 ,to wartość wyrażenia (x−y)do kwadratu + 8 jest równa : a)0 b)15 c)49 d)57
15 gru 18:15
PuRXUTM:
x=y+7 po prostu podstawiasz za x y+7 (x−y)
2
+8=(y+7−y)
2
+8=49+8=57
15 gru 18:40